VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fost angajat SIS, apel la președinta Maia Sandu: Contrabanda înflorește, iar banii europeni se fură


Alexei Serebreanschi, colonel în rezervă SIS, fost șef al spionajului extern, face apel la președinta Maia Sandu, acuzând că șefi de direcții din cadrul Serviciului de Informații și Securitate sunt implicați în comiterea infracțiunilor.

Într-o conferință de presă la IPN, Alexei Serebreanschi s-a referit la delapidarea fondurilor europene în cadrul proiectelor implementate în UTA Găgăuzia. Potrivit lui, în aceste ilegalități ar fi implicat președintele SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, și consilierul său.

În opinia sa, astfel de ilegalități, dar și altele, printre care răspândirea unor informații secrete de către unii angajați SIS în spațiul public, instigarea la ură etnică, frânează dezvoltarea țării. „În asemenea condiții s-au furat și astăzi tot se fură banii europeni, iar contrabanda înflorește. SIS nu vede toate aceste ilegalități, iar Vadim Ceban visează să devină noul bașcan al Găgăuziei, cu ajutorul SIS”, afirmă Alexei Serebreanschi.

Alexei Serebreanschi susține că Vadim Ceban este complice și la fărădelegile admise de consilierul său, care anterior a fost angajat SIS. Potrivit lui, ultimul a creat zeci de canale anonime de Telegram prin intermediul căror distribuie tot felul de informații care reprezintă secret de stat, dar și informații denigratorii în adresa poporului găgăuz.

Colonelul în rezervă SIS s-a referit și la concursul organizat pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, menționând că angajații SIS își doresc să aibă sub control o astfel de instituție. „Suntem cu toții martori la ceea ce se întâmplă astăzi în jurul selectării șefului procuraturii specializare PCCOCS. Oamenii simpli nu înțeleg ce se întâmplă și de ce sunt blocate ședințele Consiliului Superior ral Procurorilor. SIS nu este interesat de vreo candidatură și face tot posibilul pentru ca acest concurs să fie anulat, folosind la maximum canale anonime de Telegram, site-uri fake, oameni publici, politicieni. Subliniez, SIS utilizează toate instrumentele sale”, afirmă Alexei Serebreanschi.

În opinia sa, angajaților SIS de rea-credință le este frică de un procuror-șef onest în fruntea PCCOCS pentru că ar putea fi pasibili de pedeapsă pentru faptele lor și pentru ilegalitățile admise. Potrivit lui, acestea sunt chestiuni legate direct de securitatea țării și care au atribuții cu dezvoltarea țării. În acest context, Alexei Serebreanschi a făcut apel repetat către șefa statului să se autosesizeze și să intervină.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.