VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Jens Stoltenberg: Sunt semne care dovedesc Rusia se pregătește pentru un nou atac asupra Ucrainei

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) vede semne că Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă împotriva Ucrainei”. Declarația a fost făcută de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un discurs la Institutul CHEY pentru Studii Avansate din Seul.

Potrivit oficialului, Federația Rusă achiziționează în mod activ arme și muniții noi și își crește producția proprie.

”Nnu există semne că președintele Putin și autoritățile de la Moscova se pregătesc pentru pace. Vedem contrariul. Vedem că se pregătesc pentru o nouă ofensivă, că mobilizează mai mulți soldați, 200.000 de oameni și poate chiar mai mulți. Vedem că achiziționează în mod activ noi arme, mai multe muniții. Își măresc propria producție, și, de asemenea, achiziționarea de mai multe arme și alte state autoritare precum Iranul și Coreea de Nord. Și, cel mai important, nu vedem niciun semn că președintele Putin a schimbat obiectivul general al acestei invazii, care este controlul vecinului, controlul Ucrainei”, a declarat Jens Stoltenberg, potrivit unian.net.

Stoltenberg a mai subliniat că „azi nimeni nu poate spune când se va termina războiul”, dar președintele rus Vladimir Putin poate pune capăt războiului astăzi.

Secretarul general a mai spus că „pentru toți cei care cred în democrație, într-o ordine internațională bazată pe reguli, este extrem de important ca președintele Putin să nu câștige acest război”.

Stoltenberg a mai reiterat că „cel mai probabil, acest război se va încheia și el la un moment dat la masa negocierilor”.

„Sprijinul militar de astăzi face posibilă ajungerea la un acord de pace mâine. Dar atâta timp cât președintele Putin crede că poate câștiga pe câmpul de luptă, nu se va așeza și nu va acționa cu bună-credință. Deci paradoxul este că, de fapt, sprijinul pentru Ucraina este cel mai bun mod de a obține o soluție pașnică negociată în război”, a adăugat el.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.