VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forțele israeliene nu dau niciun semn pentru un eventual armistițiu. Israelul nu va ceda „cererilor extreme” ale islamiştilor, susține Netanyahu

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust în statul modern Israel”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Roni Kaplan, într-un interviu acordat agenției spaniole de presă EFE, la şase luni de la izbucnirea războiului din Fâşia Gaza şi de la asaltul asupra Israelului comis de gruparea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie 2023, soldat cu aproximativ 1.200 de morți, scrie duminică Agerpres.

„Occidentul nu reuşeşte să înțeleagă că acest război este o luptă a civilizațiilor, între lumea liberă şi cei care propovăduiesc ura şi împart lumea în credincioşi şi necredincioşi, că mai întâi suntem noi în Israel şi apoi în Europa”, a apreciat Kaplan într-o discuţie cu EFE la Ierusalim, difuzată duminică de agenția de presă spaniolă. Kaplan a dat asigurări că războiul „este îndreptat împotriva grupării teroriste Hamas” şi nu împotriva populației civile, în condițiile în care condamnările se intensifică în rândul comunităţii internaţionale, inclusiv în Statele Unite, cu privire la numărul mare de civili, majoritatea femei și copii, ucişi în conflict – peste 33.100 conform Ministerului Sănătăţii din Gaza – şi faţă de restricţiile privind intrarea ajutorului umanitar în enclavă. Tot duminică, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat, la şase luni de la începutul războiului din Fâşia Gaza, că nu va exista un acord de încetare a focului dacă nu se întorc acasă cei 133 de ostatici care se mai află în mâinile grupării palestiniene Hamas, mai scrie Agerpres.

Netayahu a adăugat că Israelul nu va ceda „cererilor extreme” ale islamiştilor. „Am transmis un lucru clar comunităţii internaţionale: nu va exista o încetare a focului fără întoarcerea oamenilor răpiţi. Pur şi simplu nu se va întâmpla”, a insistat Netanyahu duminică, într-un discurs susţinut înainte de a se întâlni cu membrii cabinetului său. Premierul israelian a adăugat că administraţia preşedintelui american Joe Biden împărtăşeşte aceeaşi părere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.