VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Un concurs din România a dumerit guvernarea. Statul promite investiții unui ansamblu din Sângerei, după ce a trecut în etapa finală „Românii au talent”

Conducerea R. Moldova a decis să se autosesizeze în cazul ansamblului „Hecenii” din raionul Sângerei, apreciat la cunoscutul concurs „Românii au talent” și care a evocat probleme grave în activitate și lipsă de condiții pentru repetiții. „Acest ansamblu are nevoie de un spațiu unde să continue lucrul frumos pe care îl face”, a reacționat șefa statului, Maia Sandu.

„Îndemn Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copiii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare. De asemenea, i-am invitat pe acești tineri minunați, alături de coreograful Dionisie Cobîlaș, la Președinție”, a declarat Maia Sandu. 

Imediat după acest apel au urmat reacțiile pe cale ierarhică.

„Pentru toată lumea care nu a fost indiferentă de soarta acestui ansamblu, în pofida deciziei Primăriei comunei de unde sunt originari tinerii, problema va fi soluționată de administrația raionului Sângerei”, a comentat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Cu acuzații în adresa Primăriei Heciul Nou a venit și președintele raionului Sângerei, Cristian Cainarian.

„Mă doare sufletul să aud că ansamblul se confruntă cu dificultăți și că riscă să își suspende activitatea din lipsa resurselor și a indiferenței administrației satului Heciul Nou. Ar fi o pierdere enormă pentru cultura raionului Sîngerei și pentru tinerii talentați care își doresc să se exprime prin dans. Vreau să vă asigur că nu vom rămâne indiferenți la această situație. Împreună cu Guvernul Republicii Moldova vom oferi ansamblului Hecenii tot sprijinul de care au nevoie. Vom identifica resurse financiare pentru a amenaja o sală de dans modernă, echipată corespunzător. Vom promova talentul tinerilor din Sîngerei și le vom oferi în continuare oportunități de dezvoltare”, a scris pe rețele sociale președintele raionului Sângerei.

 Vineri, 6 aprilie, Ansamblul „Hecenii” din Republica Moldova a obținut Golden Buzz la „Românii Au Talent”, de la PRO TV România, impresionând până la lacrimi publicul și juriul cu prestația lor, și devenind astfel primul ansamblu de dansuri populare care înregistrează un asemenea succes în istoria show-ului televizat. În reportajul despre tinerii din Heciul Nou, jurnaliștii de la Pro TV remarcau faptul că „cel mai nefericit moment pentru ei a fost când reprezentanții conducerii locale au decis că activitatea ansamblului este una care necesită prea multe resurse și au hotărât să sisteze cursurile”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.