VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fondatorul Bismobil susține că dosarul său este fabricat: Mi s-a spus dai afacerea sau mergi la pușcărie

Fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, care este acuzat că a pus în aplicare o schemă, prin care își însușea banii clienților, fără ca să le livreze mobila comandată de aceștia, nu își recunoaște vina și declară că dosarul său este fabricat.

Astăzi, acesta a făcut primele declarații pentru presă, deși nu are dreptul să vorbească cu jurnaliștii.

”Este un dosar organizat foarte bine. Sunt persoane cointeresate ca eu să fiu cât mai repede arestat. Eu nu influențez pe nimeni, sunt limitat în convorbiri și nici nu am voie să vorbesc cu presa. În spatele acestui dosar stă o companie foarte mare care este un monopol pe piață. Înainte de luna decembrie mi s-a spus sau dai afacerea sau mergi la pușcărie. Am ales să lupt până ies la iveală”, a declarat acesta.

Acesta a mai spus că compania sa nu intenționa să-și înșele clienții.

Cu cât mai repede eu voi fi eliberat, cu atât mai rapid vor fi livrate bucătăriile clienților. Informațiile din dosarul meu sunt eronate”, a mai spus acesta.

Mihail Șaran a fost reținut la 19 ianuarie 2023, la Aeroportul din Chișinău, chiar în momentul în care urma să părăsească Moldova, cu un bilet cu o singură direcție – Moscova, Rusia.

Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest preventiv. Dosarul include 158 episoade infracționale și vizează o escrocherie coordonată de acesta și alte persoane terțe.

În acest stadiu al investigațiilor, prejudiciul estimat cifrează aproape 40 milioane lei, cu 158 de victime în Moldova.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.