VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

R. Moldova a semnat un contract de livrare a gazelor naturale cu Grecia

SA Energocom a semnat, la Atena, un contract EFET (contract cadru) cu operatorul elen de gaze DEPA, de asemenea, compania din Grecia urmează să ajute Energocom cu experiență în industria gazelor. Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei în Grecia a ministrului Energiei, Victor Parlicov, și a directorului interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

Grecia este în acest moment un punct strategic de surse de energie accesibile. Are un terminal de gaz natural lichefiat (LNG), iar al doilea va fi gata la sfârșitul anului.

„În acest terminal, traderi din regiune aduc gaze din mai multe puncte geografice – Orient, Statele Unite, Africa, iar prețurile sunt avantajoase”, a declarat directorului interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

Contractul EFET (European Federation of Energy Traders/ Federația Europeană a Traderilor de Energie) precede orice contract de cumpărare-vânzare și este obligatoriu între companiile din Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.