VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FMI va aproba în aprilie un nou acord de 94 de mil. de dolari pentru Moldova

Fondul Monetar Internațional urmează să aprobe până la sfârșitul lunii aprilie un nou acord de 94 de milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șeful Misiunii FMI în Moldova, Ruben Atoyan, în cadrul unui briefing susținut cu premierul Dorin Recean.

Cei doi oficiali au anunțat că decizia a fost luată după ample evaluări efectuate în cadrul Mecanismului extins de creditare și celui de finanțare extinsă.

”Guvernul și toată echipa va trebui să mobilizeze resursele pe intern, să eficientizăm cheltuielile, să avem o disciplină bugetară. Obiectivul este să creștem economia, să îmbunătățim climatul investițional, să susținem întreprinderile mici și mijlocii și ca să accentuăm și să țintim mult mai bine asistența socială pe care o oferim cetățenilor noștri care sunt mai vulnerabili”, a declarat Dorin Recean.

Șeful Misiunii FMI în Moldova, Ruben Atoyan, a precizat că autoritățile de la Chișinău au respectat toate criteriile de performanță.

”Reformele avansează treptat, dar mai sunt necesare eforturi pentru a promova integritatea, capacitatea și independența celor mai importante instituții în domeniul prevenirii și combaterii corupției și pentru consolidarea cadrului legal anticorupție. S-au înregistrat progrese satisfăcătoare în ceea ce privește eliminarea ineficiențelor și inechităților în sistemul fiscal”, a declarat Ruben Atoyan.

Șeful Misiunii FMI în Moldova a mai adăugat că economia țării s-a contractat puternic în 2022 din cauza războiului provocat de Rusia în Ucraina și a inflației ridicate, care a provocat scumpiri în lanț. Oficialul FMI prognozează o redresare modestă a economiei în 2023 susținută de restabilirea cererii interne și îmbunătățirea perspectivelor de creștere economică în statele partenere.

Amintim că o misiune a FMI s-a aflat la Chișinău din data de 1 martie. Experții au discutat despre evoluțiile macroeconomice recente, au evaluat perspectivele și riscurile pentru economie și s-au informat despre progresul atins în realizarea acțiunilor convenite în cadrul programului susținut de FMI.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.