VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un decan și un șef al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, condamnați pentru mită

Un decan al facultății de Kinetoterapie ocupațională a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) și un șef al acestei catedre au fost condamnați pentru trafic de influență.

Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la data de 10 martie.

Cauza penală pe numele celor doi a fost pornită la data de 11 mai 2022, când un student al USEFS s-a plâns la CNA că decanul și un șef de catedră ai facultății de kinetoterapie ocupațională a USEFS, au pretins de la el 1000 euro în vederea evaluării pozitive a cunoștințelor sale la examenele restante pentru anul 3 și 4 de studii, la 3 examene de stat, inclusiv la susținerea tezei de licență, în vederea evitării exmatriculării acestuia și obținerea diplomei de absolvire a instituției numite supra.

Ca urmare, ce doi au primit 800 euro sub controlul Centrul Național Anticorupție (convenind ca restul sumei de 200 Euro să le fie transmisă până la data începerii examenelor).

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat aproximativ 2 luni, iar judecarea acesteia a durat aproximativ 8 luni. Inculpații și-au recunoscut vina și au optat pentru examinarea cauzei în instanța de judecată în procedură simplificată.

Prin sentință din 10 martie 2023, instanța a recunoscut vinovați inculpații de comiterea infracțiunii de trafic de influență săvârșit de două persoane fiindu-le aplicată o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 112.500 lei fiecăruia.

Totodată, banii primiți pentru săvîrșirea infracțiunii (în sumă de 800 euro) s-a decis a fi trecuți în contul statului, la devenirea definitivă a sentinței.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.