VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Fiul liderului american, învinuit de fraude fiscale

Hunter Biden, fiul liderului american Joe Biden, este vizat într-un al doilea dosar penal. Acesta a fost pus oficial sub acuzare în California pentru evaziune fiscală, nedeclararea și neplata impozitelor și depunere a unor declarațiilor fiscale false. Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare.

Rechizitoriul procurorilor conține nouă capete de acuzare și îl acuză pe Hunter Biden de punerea la punct a unei „scheme” pentru a evita plata de taxe federale în valoare de cel puțin 1,4 milioane de dolari, în perioada 2016-2019,  informează BBC.

Casa Albă nu a făcut comentarii referitoare la acuzațiile pe care procurorii i le-au adus fiului lui Joe Biden. În rechizitoriu, procurorii susțin că Hunter Biden a realizat venituri „substanţiale”, inclusiv dintr-o companie pe care a înfiinţat-o cu un conglomerat de afaceri chinez, compania energetică ucraineană Burisma şi „un om de afaceri român nenominalizat”. Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, mai are deschis pe numele său un alt dosar penal, în care e acuzat de infracțiuni legate de nerespectarea legislației referitoare la armele de foc. În acest caz, Hunter Biden a pledat nevinovat. Rechizitoriul dosarului în care Biden e acuzat de fraude fiscale conține 56 de pagini. Procurorii susțin că acesta și-a cheltuit banii pe „droguri, escorte, iubite, hoteluri și mașini de lux, haine și alte lucruri personale. Pe scurt: pe orice, în afară de plata taxelor”.

Astfel, Hunter Biden e acuzat de procurori că a cheltuit între 2016-2019 peste 188.000 de dolari pentru „divertisment pentru adulți” și peste 683.000 de dolari pentru „plăți – diverse femei”. În plus, Hunter Biden e acuzat că deși „a beneficiat personal de peste 7 milioane de dolari, venit brut” în perioada 2016-2020 „a refuzat în mod conștient să-și plătească taxele din 2016, 2017, 2018 și 2019, chiar dacă a dispus de fonduri pentru plata taxelor”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.