VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Femeile din Moldova câștigă cu 14% mai puțin decât bărbații. Alaiba: Împuternicirea economică a femeilor, o prioritate pentru guvernare

52% din populația Republicii Moldova sunt femei, dintre care 47% sunt antrenate în câmpul muncii și câștigă în medie cu 14% mai puțin decât bărbații. Datele sunt prezentate de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul subliniază împuternicirea economică a femeilor este o prioritate pentru guvernare.

Împuternicirea economică a femeilor este o prioritate pentru noi. În 2023, ne-am concentrat pe: programul pentru Antreprenoriat și Creșterea Competitivității (PACC 2027); program de susținere a antreprenoriatului feminin; reducerea birocrației; digitalizarea G2B; programul guvernamental 373; acces la finanțare (Piața de Capital, Crowdfunding)și pachetul Comerțul Electronic care prevede măsuri de sprijin pentru acest domeniu. Nici pe aproape nu este tot la ce am muncit. Avem și alte obiective și oportunități pentru antreprenoarele noastre”, a menționat Alaiba.

Totodată, ministrul menționează că „ambiția guvernării este de a face din Moldova țara de top din regiunea Parteneriatului estic pentru a trăi, munci și a face afaceri, atât pentru bărbați, cât și pentru femei”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.