VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De luni, fermierii afectați de seceta din 2022 vor începe să primească ajutoarele financiare

Fermierii afectați de seceta din anul trecut vor începe să primească, de luni, 20 noiembrie, ajutoarele financiare din cele 200 de milioane de lei alocate de Guvern suplimentar pentru subvenționarea întreprinderilor agricole. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, care a precizat că, în acest sens, sunt examinate, în prezent, 2400 de dosare.

”De luni, se vor începe plățile către agricultori, reieșind din potențialul de 167 de mii de hectare care vor beneficia de cele 200 de milioane de lei. Suma preliminară pentru un hectar se va ridica până la 1200 de lei. Așadar, vor beneficia în jur de 2400 de agricultori micro și mici, care au procesat, care au lucrat suprafețe mai mari de 1500 de hectare”, a declarat Vladimir Bolea.

Pe lângă aceste ajutoare, demnitarul a declarat că au fost debursate și cele 115 milioane de lei sub formă de accize la motorină.

Amintim, decizia de a aloca 200 de milioane de lei pentru subvenționarea suplimentară a agricultorilor afectați de crizele din 2022 a fost luată de Guvern la mijlocul lunii august.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.