VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Fără ambuteiaje la Aeroport. Andrei Spînu: Taximetriștii nu vor mai sta la ieșire să preia pasageri

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că a fost identificată o soluție pentru a stopa ambuteiajele de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit oficialului, operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii.

Gata cu monopolul. Toți operatorii de taxi vor putea prelua pasageri de la aeroport. Operatorii de taxi vor avea o parcare amenajată, unde vor sta în rând și vor aștepta să preia pasagerii. La terminalul de ieșire din aeroport vor fi amplasate indicatoare care vor ghida pasagerii către taximetriști. Principiul de funcționare va fi primul venit primul servit. Astfel, va fi evitat ambuteiajul din fața aeroportului, iar taximetriștii nu vor mai sta la ieșire să preia pasagerii”, a explicat Andrei Spînu.

Totodată, ministrul subliniază că Aeroportul Internațional Chișinău a emis un regulament care explică detaliat cum va decurge toată procedura.

În această săptămână va fi organizată o ședință cu reprezentanții companiilor de taxi unde va fi prezentat noul regulament”, a subliniat Spînu.

Potrivit oficialului, până acum doar o singură companie de taxi ave permisiune de a staționa în fața Aeroportului. Contractul cu această companie nu a fost prelungit.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.