VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expulzarea șefului Sputnik Moldova a provocat noi tensiuni dintre Chișinău și Moscova

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, Sergiu Goncerenco, a fost convocat la Ministerul rus de Externe, acolo unde i-a fost emis “un protest ferm” împotriva deciziei Chișinăului de expulzare a șefului „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov, transmite RIA Novosti.

„Partea rusă a subliniat că acest demers este considerat ca parte a unei campanii anti-ruse declanșate de oficialii de la Chișinău. Aceasta a solicitat părții moldovenești să înceteze persecuția motivată politic a resurselor media în limba rusă și să respecte obligațiile internaționale privind libertatea de exprimare și mass-media, precum și drepturile jurnaliștilor”, se arată în comunicatul Ministerului rus de Externe, citat de ziua.md.

Amintim, directorul Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost declarat indezirabil și expulzat, ieri dimineață, din Republica Moldova. Jurnalistul a primit interdicție de intrare în țară pentru o perioadă de zece ani.

Portalul de știri Sputnik.md, controlat și finanțat de Moscova, este blocat de SIS din februarie 2022, pentru „incitare la ură și război”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.