VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Direcția Educație a Capitalei, acuzată că implică profesori în acțiuni electorale

Pretendentul PAS la funcția de primar al Capitalei, deputatul Lilian Carp, îi acuză pe edilul Capitalei, Ion Ceban, și reprezentanții direcțiilor de educație din Chișinău de faptul că obligă educatorii și profesorii să participe la acțiunile organizate de Partidul MAN al lui Ion Ceban.

”Am primit mesaje de la profesori, unde sunt discuții dintre reprezentanții direcțiilor de educație și managerii grădinițelor despre cum trebuie să delege educatori, dădace la corturi, care în loc să stea la serviciu, în timpul orelor trebuie să asigure prezența la corturi și să distribuie ziare. Pe 16 septembrie, educatorii și profesorii sunt obligați să vină la un eveniment al organizației teritoriale a partidului lui Ceban. Fiecare sector trebuie să aducă 200 de persoane, persoanele vor fi motivate pentru prezență”, a declarat Lilian Carp.

Declarațiile au fost făcute de deputatul Lilian Carp în cadrul unei conferințe, unde a participat și deputatul PAS, Dorian Istrati, și consilierii municipali, Zinaida Popa și Dumitru Ivanov. Ultimii doi au participat la conferință, în timp ce în sediul primăriei avea loc ședința Consiliului municipal Chișinău.

Lilian Carp susține că, în urma abaterilor constatate, va sesiza Ministerul Educației, Inspecția Muncii și sindicatele din educație. Șeful Direcției Educație a Capitalei, Andrei Pavaloi, și primarul Capitalei, Ion Ceban, nu au comentat deocamdată aceste acuzații.

Anterior, însă, Ceban acuza guvernarea PAS de faptul că a trimis mai multe circulare în teritoriu unde îi cheamă pe asistenții sociali și profesori să monitorizeze campania electorală din localitățile lor și să sesizeze orice abatere, în special de cumpărare a alegătorilor cu diferite ajutoare. Ion Ceban a condamnat asemenea acțiuni, prin care pedagogii sunt transformați în ”paznici ai PAS-ului”, și a acuzat partidul de la guvernare că încearcă să-și subjuge toate instituțiile statului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.