VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Expert, despre rezultatele alegerilor în municipii: În preferințele alegătorilor domină candidații independenți

Expertul economic, Veaceslav Ioniță, susține că în toate cele 11 municipii din Moldova, în care primarii au fost aleși din primul tur, în preferințele alegătorilor domină candidații independenți sau a partidelor de opoziție.

Într-o postare pe o rețea de socializare, acesta menționează că din cele 11 municipii din Moldova, în 7 din ele, primarii au fost aleși din primul tur.

Cea mai bună performanță a fost înregistrată la Strășeni, unde candidatul independent dna Valentina Casian a acumulat 83,47% din voturi. În cel mai mare municipiu din țară și capitala Moldovei, Chișinău, reprezentantul partidului de opoziție MAN, Iv Ceban a câștigat la limită cu 50,62%. Cea mai fierbinte competiție a fost înregistrată la Bălți, unde favoritul Primului Tur din partea partidului de opoziție PPPN Александр Петков a acumulat 22,69%”, a scris expertul.

Menționăm că datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale arată că în 20 de orașe, edilii au fost aleși din primul tur, iar în alte 9 centre raionale și la Comrat urmează să aibă loc turul doi în data de 19 noiembrie.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.