VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Exerciții militare comune între ARmenia și Statele Unite ale Americii

Armenia și Statele Unite vor organiza exerciții militare comune în Armenia în perioada 15-24 iulie. Anunțul a fost făcut de Ministerul armean al Apărării armean. Exercițiul Eagle Partner 2024 se va concentra pe sarcini legate de misiunile de menținere a păcii, iar astfel de exerciții cu „țările partenere” se desfășoară cu regularitate, a transmis ministerul de la Erevan.

Armenia, până de curând cel mai apropiat aliat al Rusiei în Caucazul de Sud, a înregistrat o deteriorare a relațiilor sale cu Moscova în ultimii ani din cauza a ceea ce Erevanul consideră a fi eșecul Rusiei de a o apăra de țara vecină Azerbaidjan. Deși Armenia rămâne un aliat al Rusiei în virtutea apartenenței sale la Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, o alianță militară postsovietică sub conducerea Rusiei, autoritățile de la Erevan au declarat în repetate rânduri că nu sprijină războiul Moscovei în Ucraina și au trimis ajutor umanitar la Kiev, stârnind furia Rusiei.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.