VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu a sărbătorit Sânzienele cu localnici din Telenești

Un șir de evenimente culturale au avut loc duminică, de Sânziene. Unul dintre festivalurile dedicate aceste sărbători, Hora Sânzienelor, a fost organizat și în Telenești, la festivitate fiind invitată și șefa statului, Maia Sandu.

„Gospodarii din Telenești au tradiții de vară frumoase – le-am celebrat azi, alături de teleneșteni și oaspeții lor, la Festivalul „Hora Sânzienelor”. Am cunoscut meșteri populari, colective de artiști și mulți oameni care prețuiesc și promovează cultura și tradițiile noastre. Ca să ne putem bucura în continuare de tot ce are mai frumos neamul nostru, e nevoie să păstrăm pacea și libertatea. Să punem țara la adăpost. Să devenim parte a marii familii europene”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm, ieri, ortodocșii de stil vechi au prăznuit Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, în popor sărbătoarea fiind cunoscută și ca Sânziene sau Drăgaica.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.