VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ex-ministru: Se creează impresia că Maia Sandu a pierdut controlul asupra PAS-ului și asupra Guvernului

Ex-ministrul Anatol Șalaru se arată indignat de faptul că președinta țării, Maia Sandu, nu i-a în serios criticile la adresa ministrului Andrei Spînu și a premierului Natalia Gavrilița, care, potrivit lui, ar trebui demiși din funcție pentru incompetență.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, ex-ministrul a subliniat că își dorește foarte mult ca această guvernare să reușească și să câștige și următoarele alegeri, iar pentru asta, potrivit lui, președinta țării ar trebui să se implice mai mult în treburile interne ale statului.

Cel mai mare pericol este scindarea guvernării. Moldova este împânzită de agenți ai FSB rusesc, în toate structurile, inclusiv cele guvernamentale. Maia Sandu a primit de mai multe ori semnale din Occident să schimbe prim-ministrul și vicepremierul Andrei Spînu. Natalia Gavrilița este un premier incompetent și guvernarea nu face față. În primul rând, guvernarea suferă foarte mult la capitolul comunicare, iar în al doilea rând au fost făcute foarte multe greșeli de ministrul Andrei Spînu privind anumite licitații, contractul semnat cu rușii privind gazul etc. Lumea este dezinformată și atunci când e dezinformată e foarte ușor de manipulat. Ceea ce au cerut anumite cancelarii din Occident nu s-a făcut în baza unei analize de pe Facebook, dar s-a făcut pe baza unor informații veridice. E și normal să se schimbe și miniștrii și prim-miniștrii. Spînu și Gavrilița aduc prejudicii guvernării”, a declarat Șalaru.

Potrivit lui, dacă la următoarele alegeri PAS-ul nu va putea lua o majoritate în Parlament, atunci ”la guvernare vor veni socialiștii, Ion Ceban, Renato Usatîi și alți oameni ai Rusiei”.

Dacă din cauza unor oameni din PAS care sunt ghidați de interese personale, PAS-ul va pierde alegerile, cine va purta răspundere? Nu tot Cabinetul de Miniștri trebuie schimbat. Va fi o nou viziune pentru acest guvern. Mi-aș dori foarte mult ca Maia Sandu să se implice și în probleme interne ale statului și în problemele guvernării, pentru că mi se creează impresia că Maia Sandu a pierdut controlul asupra PAS-ului și asupra Guvernului. Nu văd implicarea ei și văd că ăștia de la PAS fac tot ce vor ei. Eu vreau ca această guvernare să reușească. De această guvernare depinde viitorul nostru și al R. Moldova. Dacă această guvernare va eșua, la putere vor veni forțele rusești și dacă vor veni, ei nu vor pleca cel puțin 10-15 ani. Guvernarea noastră este obligată să reușească, iar pentru asta e obligată să-și curețe rândurile atunci când e nevoie. Când apar suspiciuni de integritate sau altceva trebuie să se pornească celebrul filtru de curățare de la PAS”, a mai declarat Șaaru.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.