VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-deputat: Nicăieri nu există ca statul să-ți achite integral facturile

Nicăieri pe planetă nu există ca statul să-ți achite integral facturile, numai dacă ești persoană cu dizabilități poate să-ți dea o mână de ajutor, a afirmat Alecu Reniță, fost deputat, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”. Potrivit ex-parlamentarului, organizatorii protestelor din centrul capitalei educă greșit populația: să nu muncească dar „să vină cineva să-ți dea pe degeaba”.

Alecu Reniță susține că strămoșii și bunicii noștri au muncit și au cultivat și copiilor spiritul că se poate trăi civilizat și bine, doar muncind, „dar nu din contul altora”.

„Această propagandă urâtă, murdară pe care o fac aceștia care umblă și strigă: „Aduceți toți facturile și o să le achite acum Maia Sandu”, asta-i o chestie foarte urâtă, fiindcă nicăieri pe planetă nu există ca statul să-ți achite integral facturile, numai dacă ești cu dizabilității poate să-ți dea o mână de ajutor. Dar a educa populația în halul acesta, deoarece mâine-poimâine și trântorii care nu lucrează nimic o să ceară să li se facă tot confortul ca să poată să beneficieze de toate bunurile fără să muncească”, spune Alecu Reniță.

Ex-deputatul spune că această propagandă trebuie eliminată și adus în prim-plan cultul față de muncă.

„Strămoșii noștri au muncit, bunicii noștri pe care i-am prins în viață au muncit, părinții noștri au muncit, era un cult față de muncă și ei se străduiau ca și copiii lor să înțeleagă că ei pot trăi normal, civilizat și bine muncind, dar nu din contul altora. Ceea ce se întâmplă în piață, se educă un spirit de acesta nu că să muncești, dar să vină cineva să-ți dea pe degeaba, iar tu până la urmă să le încurci celor care muncesc. Lucrul acesta este foarte grav, de aceea propaganda asta trebuie curmată, trebuie de adus în prim-plan munca, trebuie de adus în prim-plan atitudinea cetățeanului. Dacă guvernarea greșește, da, trebuie de făcut proteste și de spus foarte clar: „Aici ați greșit, renunțați la chestia asta, ascultați vocea noastră”, a mai spus fostul deputat Alecu Reniță.

Mai mult, Alecu Reniță s-a arătat indignat de faptul că mulți cetățeni nici nu conștientizează ce se întâmplă în Ucraina și ce consecințe are acest război asupra Republicii Moldova. Potrivit lui, unii cetățeni nici nu știu de ajutorul și susținerea fără precedent oferită țării noastre de România, Uniunea Europeană, și Statele Unite care au acoperit o parte din aceste mari cheltuieli pe care, într-adevăr, cetățeanul nu le putea acoperi.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.