VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ex-ambasador: Republica Moldova era și a rămas nepregătită pentru a adera la Uniunea Europeană

„Republica Moldova era și a rămas nepregătită pentru a adera la Uniunea Europeană”. Această opinie a fost exprimată în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei de ex-ambasadorul Igor Klipii care este și un fruntaș al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB).

Republica Moldova era și a rămas nepregătită pentru a adera la Uniunea Europeană. Invitația este o șansă enormă pentru noi de a avea acest statut, ea este, de fapt, salvarea a ceea ce este Republica Moldova, însă nu am impresia că noi ne mișcăm în direcția respectivă, cel puțin, în ritmul și în forma care s-ar cere. Iată vă aduc un argument: haideți să punem pe o foaie numărul de emisiuni televizate și radio sau dezbateri publice organizate de instituțiile statului, în particular, unde s-ar dezbate probleme concrete legate de integrarea europeană, unde ar fi câți oameni în Republica Moldova în perioada respectivă, de la invitație până acum, au înțeles mai bine ce înseamnă integrarea europeană, ce înseamnă condiționalitățile respective, ce înseamnă capitolele de negocieri, care sunt cerințele față de noi și ce trebuie să facem. Lucrurile au rămas în ceață, din păcate”, a declarat Igor Klipii.

Totodată, fruntașul CUB a recunoscut că după războiul pornit din Rusia în Ucraina, moldovenii ar fi trebuit să înțeleagă că, fără niciun dubiu, că civilizația politică și economică din Rusia este nocivă pentru Republica Moldova.

Eu mă așteptam, după războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei, că Republica Moldova va trece dintr-odată, se va clarifica situația, se vor delimita apele și oamenii vor recunoaște ceea ce era știut, în principiu, că Estul, mă refer în cazul dat la civilizația politică și economică din Rusia este nocivă pentru Republica Moldova și noi nu avem altă soluție decât integrarea europeană, deci era clar că noi trebuie să ne mișcăm în direcția respectivă”, a mai declarat Klipii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.