VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ca europenii, moldovenii îmbătrânesc treptat

Ca celelalte popoare ale continentului european, moldovenii îmbătrânesc pe an ce trece. De exemplu, doar într-un deceniu durata medie a vieții în Republica Moldova a crescut cu doi ani și a ajuns la 71,4 ani.

”Creșterea speranței de viață în 2022 se datorează în mare parte reducerii ratei mortalității generale atât la bărbați, cât și la femei. Astfel, în 2022, rata mortalității generale a constituit 14,2 decedați la 1000 locuitori”, arată datele Biroului Național de Statistică.

La capitolul sexe, în continuare, moldovencele se bucură de o viață mai lungă față de bărbații din Republica Moldova.  

Femeile din țara noastră trăiesc, în medie, cu 8,6 ani mai mult decât bărbații. Este vorba despre un raport de 75,7 ani la 67,1.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.