VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Evghenia Guțul, o nouă vizită sfidătoare în Rusia, cu manipulări la activ. Bașcanul promite facilități bancare pentru găgăuzi  

Șefa executivului de la Comrat, Evghenia Guțul și-a afișat o nouă vizită la Moscova, acolo unde, conform presei rusești, bașcanul a avut și o nouă întâlnire cu Vladimir Putin. În postările de pe rețelele sociale, Guțul descrie vizita drept una „de lucru”. Contrar legislației naționale, bașcanul anunță taxe preferențiale pentru producătorii agricoli și despre o reducere a prețului la gaze pentru locuitorii din autonomie. În deplasarea din Rusia, Guțul a fost însoțită de Dmitri Constantinov, președintele Adunării Populare de la Comrat.

Totodată, Guțul a semnat, astăzi, la Moscova cu banca „Promsviazbank” din Rusia un acord privind deschiderea de conturi pentru angajații de stat și pensionarii din regiunea autonomă.

De asemenea, a fost semnat un acord pentru a oferi Găgăuziei posibilitatea plăților transfrontaliere folosind sisteme de plată care operează în Rusia.

„Prieteni, după cum vă amintiți, în martie am plecat în Rusia cu trei cereri principale. În primul rând, am cerut conducerii Rusiei să acorde beneficii exportatorilor noștri găgăuzi pentru furnizarea de mărfuri către Rusia. Al doilea este de a oferi locuitorilor autonomiei noastre o reducere la gaz. În al treilea rând, accesul la infrastructura de plăți din Rusia. Lucrăm continuu în toate cele trei direcții și sunt încântată să anunț primele rezultate. Astăzi semnăm un acord cu una dintre cele mai mari bănci rusești – Promsviazbank – privind cooperarea și sprijinul. Aceasta este o bancă eficientă și de succes, pe piață de mai bine de 20 de ani, top 5 în Rusia în ceea ce privește activele”, se arată în mesajul Evgheniei Guțul.

Guţul a mai întreprins o vizită oficială în Federaţia Rusă, în perioada 1-8 martie. Ea s-a întâlnit, la Soci, inclusiv cu preşedintele rus Vladimir Putin, fiind primul oficial din R. Moldova care a avut o întrevedere cu liderul de la Kremlin după invadarea Ucrainei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.