VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Europarlamentar român: Cel de-al 28-lea loc în UE trebuie să fie ocupat cât mai curând de R. Moldova

O aderarea rapidă la UE este esențială pentru securitatea cetățenilor R. Moldova, pentru atragerea investițiilor și pentru dezvoltarea țării cu ajutorul fondurilor europene. Este mesajul transmis de europarlamentarul român Rareș Bogdan, care și-a exprimat speranța că R. Moldova va ocupa cât mai curând posibil cel de-al 28-lea loc în marea familie a statelor europene.

„Mi-aș dori ca aderarea la UE să se întâmple cât mai repede pentru că e o garanție de securitate pentru cetățenii Republicii Moldova, investitori și pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea cu fonduri europene. România, de exemplu, a luat 94 de miliarde de euro fără preaderare și a plătit contribuții în sumă de 26 de miliarde de euro. Suntem pe un plus de 67 de miliarde de euro”, a declarat Rareș Bogdan, în cadrul emisiunii „Realitatea Românească” de la Vocea Basarabiei, moderată de Nelly Sambriș.

În contextul regional complicat, Rareș Bogdan a subliniat că atât România, cât și Republica Moldova au susținut ferm Ucraina, fără să facă pași înapoi, în ciuda presiunilor.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.