VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recentele acțiuni de la Tiraspol au scopul de a provoca instabilitate la Chișinău, susține președintele Senatului României, Nicolae Ciucă

Trebuie să înțelegem că recentele acțiuni de la Tiraspol au scopul de a crea instabilitate și probleme autorităților de la Chișinău. Este declarația președintelui Senatului României, Nicolae Ciucă, care a subliniat importanța înțelegerii jocurilor politice care au loc în regiunea transnistreană, în special în ceea ce privește implicațiile lor asupra conducerii proeuropene de la Chișinău.

În cadrul emisiunii „Realitatea Românească” de la Vocea Basarabiei, moderată de Nelly Sambriș, președintele Senatului de la București și liderul PNL România, Nicolae Ciucă, a comentat recentele evenimente din stânga Nistrului și a avertizat asupra pericolelor asociate acestora.

Președintele Senatului a subliniat că relațiile economice dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană joacă un rol crucial în dinamica regională, iar orice eveniment legat de regiunea transnistreană trebuie să respecte anumite norme și proceduri.

„Tot ceea ce se întâmplă la nivelul Republicii Moldova în relația cu Transnistria trebuie să se încadreze în niște norme și proceduri pentru că relațiile economice într-un procent foarte mare se fac cu Moldova și UE și sunt niște reguli care trebuie să le respecte”, a declarat Nicolae Ciucă pentru Vocea Basarabiei.

Amintim, în 28 februarie, la Tiraspol a fost organizat un așa-zis congres al „deputaților de toate nivelurile”. În cadrul reuniunii a fost adoptată o rezoluție prin care liderii separatiști au cerut Rusiei „protecţie”.

Potrivit rezoluţiei, Tiraspolul vrea să se adreseze Consiliului Federaţiei Ruse şi Dumei de Stat „cu o solicitare de implementare a măsurilor de protejare a Transnistriei în faţa presiunii tot mai mari din partea Moldovei”.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.