VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Estonia nu exclude că va trimite trupe în Ucraina: Este importantă doar victoria completă a Ucrainei

Ambasadorul Estoniei în Ucraina, Anneli Kolk, a declarat că Tallinn-ul este pregătit să discute despre trimiterea trupelor estoniene pe teritoriul Ucrainei, într-un efort de a sprijini lupta împotriva agresiunii ruse.

„Am spus că suntem gata să discutăm acest lucru pentru noi, aceasta nu este o linie roșie”, a spus Kolk, răspunzând la o întrebare a agenției RBC-Ucraina despre poziția Estoniei cu privire la trimiterea de trupe occidentale și, în special, estoniene, în Ucraina.

Ea a menționat că Ministerul eston al Apărării discută această problemă în contextul dezvoltării unei poziții comune cu NATO și Uniunea Europeană. În același timp, ea a adăugat că, în opinia conducerii militare estoniene, „nimic nu este imposibil”. Kolk a amintit, de asemenea, că instructorii ucraineni au fost antrenați în Estonia.

În cadrul aceluiași interviu, Kolk a abordat și subiectul dezintegrării Rusiei în cazul unei înfrângeri în război, descriind un scenariu în care Rusia s-ar putea fragmenta în mai multe entități beligerante.

„Sincer să fiu, nu cred că voi vedea o Rusie democratică. După prăbușirea Uniunii Sovietice, am văzut că Rusia își construia treptat concepțiile imperialiste. Nu pot să prevăd cum se va despărți Rusia în 10 Rusii și se vor lupta între ele,” a spus Kolk.

Oficialul a subliniat importanța înfrângerii Rusiei, pe lângă victoria completă a Ucrainei, ca un obiectiv cheie.

„Noi considerăm că nu este importantă doar victoria completă a Ucrainei, ci și înfrângerea Rusiei. Acesta este și al doilea obiectiv. Ei trebuie să înțeleagă că agresivitatea nu dă roade și că o vor simți într-adevăr mulți ani de acum înainte. Și să sperăm că atunci oamenii vor vedea și consecințele sancțiunilor, toată această politică de interdicții și că poate sunt necesare schimbări”, a declarat Kolk.

Totuși, potrivit ambasadorului, cel puțin victoria Ucrainei este piatra de hotar care este necesară cel puțin pentru a garanta că pot exista schimbări democratice pozitive în viitor.

„Dacă există un conflict înghețat, dacă rămân zone gri și dacă Rusia nu se simte învinsă, atunci totul va începe din nou peste un an, doi sau trei ani”, a declarat Kolk.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.