VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Energocom va putea rezerva energie electrică pe platforma europeană JAO

SA Energocom a anunțat vineri, 17 martie că a obținut dreptul de a rezerva capacități de energie electrică pe platforma europeană JAO. 

Ca rezultat al deciziei, compania își mărește posibilitățile de a achiziționa electricitate din orice țară europeană. 

„Acest lucru deschide calea spre noi colaborări și astfel vom avea posibilitatea de a încheia contracte cu parteneri din alte țări europene”, a declarat directorul interimar al SA Energocom, Victor Bânzari.

JAO este unica platformă din UE care licitează dreptul de transport la toate frontierele interne ale comunității europene.

Conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 15 martie, SA Energocom este împuternicită să procure energie electrică în baza negocierilor directe până în luna septembrie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.