VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom va achiziționa în continuare energia electrică în baza negocierilor directe

Întreprinderea Energocom va putea cumpăra energia electrică în baza negocierilor directe până în luna septembrie a acestui an. Termenul a fost prelungit de Comisia Națională pentru Situații Excepționale în ședința de astăzi.

Astfel, potrivit CSE, furnizorii vor încheia cu Energocom contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților necesare de energie electrică, iar în cazul modificării tarifelor – vor fi semnate acorduri adiționale.

 În alt context, CSE a decis ca Întreprinderea ”Termoelectrica” să fie scutită de plata TVA pentru păcura achiziționată, în volum de până la 132 mii de tone.

De asemenea, a fost revizuit mecanismul de repartizare a lemnelor de foc pentru populație. Potrivit CSE, Agenția „Moldsilva” va stabili limita de comercializare la un volum maxim de 5 metri steri pentru gospodărie și 200 de metri steri pentru agenții economici sau instituții.

Dispoziția CSE mai prevede și sistarea de astăzi a activității Centrului Unic de Gestionare a Crizei. Decizia a fost luată în contextul în care refugiații ucraineni beneficiază de sprijin din partea autorităților centrale prin intermediul mecanismului de acordare a protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina, aprobat de Guvern pentru o perioadă de un an.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.