VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Energocom a prelungit contractul cu MGRES: Circa 230.000 de MWh de curent electric vor fi procurați în luna februarie

S.A. Energocom a prelungit contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES). Documentul a fost semnat astăzi și este valabil pentru luna februarie 2023.

Astfel, pentru luna februarie, SA Energocom va procura de la MGRES aproximativ 230 mii MWh.

Conform graficului coordonat, marja minimă zilnică va fi de 6,8 mii MWh, iar maxima – de circa 8,9 mii MWh. Prețul rămâne același ca în precedentele două luni – 73 USD/MWh”, anunță Energocom.

Totodată, instituția precizează că și în luna februarie va continua să achiziționeze energie electrică de la SN Nuclearelectrica SA, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte.

În total, în luna februarie, achiziția de la SN Nuclearelectrica SA va constitui 16,240 MWh. Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh”, precizează Energocom.

Amintim că pe 3 decembrie, Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice pentru luna decembrie cu MGRES, iar în schimb, Chișinăul a livrat volumele de gaze rusești către regiunea transnistreană.

Ulterior, la data de 27 decembrie contractul a fost prelungit și era valabil pentru luna ianuarie.

Potrivit așa-ziselor autorități de la Tiraspol, concernul rus „Gazprom” va furniza regiunii transnistrene gaze naturale în valoare de 5,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi. 

La rândul său, MGRES își asumă obligația de a furniza energie electrică pentru a satisface necesitățile Republicii Moldova, la nivelul indicatorilor medii zilnice din luna precedentă. Costul energiei electrice va rămâne același.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.