VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

/VIDEO/ Solidaritate cu Ucraina: „După 11 luni de război, Moldova este încă vulnerabilă și ea, fiindcă există o influență mare a serviciilor rusești.”

Indiferent de ploaie, frig sau vânt, își manifestă susținerea față de Ucraina. Vorbim de mai multe persoane, care de 11 luni de când Rusia a atacat țara vecină, protestează în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău și cer agresorilor să înceteze focul. Manifestanții sunt echipați cu pancarte și drapele ale Ucrainei și îndeamnă șoferii să claxoneze pentru a arăta susținerea față de poporul ucrainean. Aceștia spun că vor continua să înfrunte frigul până va fi pace în Ucraina.

— Timp de 11 luni, noi am văzut și ne-am convins că situația nu s-a schimbat, întâmplându-se multe tragedii. Ești nevoit să accepți această realitate. Noi trăim cu ea și trebuie să facem ceva, să ne apărăm. Moldova este vulnerabilă și ea, fiindcă există o influență mare a serviciilor rusești. De aceea, încercăm să lucrăm la procese mai mare, decât manifestațiile.

— E clar că toate țările vecine Rusiei trebuie să fie în gardă, trebuie să se înarmeze și să fie pregătite, atât timp cât este acest regim. Cred că ar trebui să se ia decizia ca noi să ieșim din CSI odată și pentru totdeauna. R. Moldova să scrie o cerere de aderare la NATO. Altă ieșire din situație noi nu avem.

— Ucraina va câștiga. Slavă Ucrainei. Sunt fericită că m-am născut în această țară. Sunt fericită că la Chișinău există oameni care ne susțin.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.