VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Emmanuel Macron: Aderarea Moldovei la UE nu este doar realizabilă, ci un fapt care urmează să fie împlinit

Garantarea securității pe continentul european reprezintă un deziderat important pentru comunitatea europeană și acesta a fost reiterat de liderii europeni în cadrul discuțiilor purtate pe platforma celei de-a doua ediții a Summitului Comunității Politice Europene. A declarat președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul conferinței de presă de închidere a lucrărilor Summitului CPE de la Bulboaca.

Întrebat de către jurnaliști dacă crede că aderarea Republici Moldova ar putea avea loc în 2030, Emmanuel Macron a declarat că deja e clar că Republica Moldova și-a ales drumul european. El a menționat că, în acest sens, admiră curajul și caracterul președintei Maia Sandu, dar și dorința țării de a face reforme și a adăugat că are încredere că Republica Moldova va accelera pe drumul său de aderare la Uniunea Europeană. Totodată, a mai spus că reformele sunt susținute plenar la nivelul Uniunii Europene.

El crede că perspectiva aderării nu este doar realizabilă, ci este „un fapt care urmează să fie împlinit”. Macron susține că acum scopul trebuie să rezide în a menține „inițiativele ambițioase cum ar fi: lupta contra corupției, crearea condițiilor mai bune pentru spațiul economic, lupta contra dezinformării”, notează IPN.

Cât privește situația din Ucraina, Emmanuel Macron a declarat că Franța este întotdeauna disponibilă pentru a discuta cu toată lumea pentru găsirea soluțiilor viabile. El a spus că prin prezența liderilor europeni la Summitul CPE s-a transmit un mesaj clar  Rusiei că statele din comunitatea europeană sunt unite.

Președintele Franței a felicitat autoritățile moldovene și, în special pe președinta Republicii Moldova, pentru nivelul înalt la care au reușit să organizeze cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene și a menționat că în cadrul discuțiilor s-a reușit abordarea unor subiecte consistente, relevante, anunțate pe agenda celei de-a doua reuniuni a CPE, și că speră ca acestea să aibă continuitate și la următorul summit care va avea loc în Spania.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.