VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Embargoul Rosselhoznadzorului asupra produselor moldovenești a fost subiectul discuției de azi a conducerii MAIA cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov

Decizia cu privire la interzicerea fructelor și legumelor pe piața din Rusia, începând cu ziua de azi a fost subiectul discutat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a venit ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Pentru a elucidarea cauzelor, autoritățile de la Chișinău sunt dispuse să creeze un grup de lucru, cu implicarea experților naționali și ruși. „În scopul evitării incertitudinilor și în vederea consolidării încrederii în sistemul de securitate alimentară al Republicii Moldova, propunem să efectuăm vizite la depozite, să colectăm date, să identificăm riscurile existente și să le lichidăm”, a declarat ministrul Vladimir Bolea.

În aceeași ordine de idei, diplomatul rus a declarat că, mizează pe corectitudine în relațiile profesionale dintre producători și consumatori și că va depune efortul necesar pentru accelerarea procesului de cercetare a circumstanțelor, de stabilire a unor runde de discuții cu instituțiile responsabile din Federația Rusă, inclusiv de organizare a unor vizite dacă vor fi necesare.

Reamintim că serviciul sanitar rus Rosslehoznadzor a sistat majoritatea impotrurilor moldovenești, cu excepția produselor din raioanele din stânga Nistrului. Motivul acestei decizii ar fi neconformitatea stării fitosanitare a produselor vegetale autohtone și identificarea a 5 dăunători de carantină în loturile importate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.