VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Shanghai de la 1 septembrie redeschide toate şcolile, după luni de zile când au fost închise din cauza COVID-ului

Cel mai populat oraș din China, Shanghai a anunțat că pe 1 septembrie vor fi redeschise toate şcolile, inclusiv grădiniţele, şcolile primare şi gimnaziale, relatează Reuters.

Shanghai a închis toate instituțiile de învățământ la mijlocul lunii martie, înainte de instituirea carantinei, care a durat două luni, cu scopul de a combate cel mai grav focar de COVID-19, înregistrat în perioada aprilie – mai.

Cu toate acestea, Comisia Municipală de Educaţie a oraşului spune că va cere tuturor profesorilor şi elevilor să facă teste de acid nucleic pentru coronavirus în fiecare zi înainte de a părăsi campusul. Shanghai, care este și centru financiar chinez, şi-a extins cerinţele săptămânale de testare COVID-19, precum şi testarea gratuită până la sfârşitul lunii septembrie.

Anunţul privind redeschiderea şcolilor aduce o mare uşurare pentru mulţi locuitori, dar temerile cu privire la o potenţială carantină continuă să persiste, deoarece China promite să menţină politica sa de toleranţă zero, care impune ca toate cazurile pozitive şi contactele lor apropiate să fie plasate în carantină.

În prezent, provincia sudică Hainan este cea mai grav afectată regiune a Chinei, cu 494 de cazuri simptomatice şi 846 de cazuri asimptomatice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.