VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Elveţia va acorda Ucrainei şi Republicii Moldova ajutoare de 142 de milioane de euro

Guvernul elveţian a solicitat parlamentului aprobarea unor ajutoare umanitare în valoare de 140 de milioane de franci (circa 142 de milioane de euro) pentru Ucraina şi Republica Moldova.

Elveţia a alocat deja 1,3 miliarde de franci în sprijinul Ucrainei, din care 270 de milioane de franci pentru populaţia ucraineană rămasă în ţară şi 1,03 miliarde pentru refugiaţii ajunşi pe teritoriul elveţian.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în 24 februarie 2022, Elveţia a primit circa 75.000 de refugiaţi ucraineni, scrie Digi24.ro.

În ianuarie, la Forumul Economic de la Davos, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut din partea aliaţilor săi sisteme defensive antiaeriene, în condiţiile în care războiul în Ucraina vecină continuă, iar Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova.

Ea a adăugat că Republica Moldova are nevoie de asemenea de un ajutor financiar extern anul acesta care să fie cel puţin la nivelul celui din 2022, adică cel puţin 600 de milioane de euro, pentru a-şi proteja populaţia în faţa inflaţiei, notează Reuters.

Maia Sandu a menţionat că Republica Moldova şi-a crescut bugetul apărării, iar guvernul de la Chişinău are discuţii despre sistemele de apărare antiaeriană atât cu Uniunea Europeană, cât şi, pe bază bilaterală, cu aliaţii săi.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.