VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dorin Recean, la Forumul Economic de la Chișinău: Propunem 9 motive pentru care investitorii străini ar trebui să aleagă R. Moldova

Guvernul meu propune 9 motive pentru care investitorii străini ar trebui să aleagă în R. Moldova”. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul Forumului Economic, cu genericul „Investiții, Dezvoltare, Integrare Europeană”, la care au participat peste 200 de companii din Republica Moldova, România, Polonia, precum și reprezentanții mediului de afaceri din alte state.

„Apropierea dintre Guvern și mediul de afaceri este foarte importantă și ne dorim să avem un parteneriat bazat pe un dialog permanent și deschis. Există suficiente motive pentru care investitorii străini ar trebui să vină în Republica Moldova, precum accesul la piața UE, datorită Acordului de Liber Schimb, dar și accesul la piețele de capital”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

În discursul său, acesta a menționat că autoritățile vor crea un mecanism eficient de acordare a suportului necesar oamenilor de afaceri care doresc să-și dezvolte afacerile în Republica Moldova. 

Printre avantajele pe care, potrivit premierului, le are țara noastră pentru investitori se mai numără accesul la resursele umane, inclusiv la cele pregătite în cadrul programelor de învățământ dual, precum și eficiența instituțiilor. Dorin Recean a remarcat că una din prioritățile Guvernului ține de dezvoltarea unui serviciul public cât mai eficient și apropiat de cetățean.

Un alt avantaj al țării noastre ar fi existența platformelor care facilitează accesul oamenilor de afaceri străini, precum Zonele Economice Libere, dar și inițierea procesului de digitalizare a economiei, care va facilita interacțiunea dintre agenții economici.

De asemenea, premierul a menționat că, în următorii ani, vor derula proiecte mari de infrastructură, iar Guvernul va extinde accesul la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii, ceea ce va ajuta oamenii de afaceri care va nevoie de servicii și produse pe lanțul valoric. 

Forumul economic de la Chișinău se desfășoară în perioada 22-23 februarie curent. Astăzi, participanții vor discuta despre impactul aderării la UE asupra economiei țării, dar și despre dezvoltarea relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și România. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.