VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Eliberarea autorizațiilor speciale de transport, complet digitalizată

Solicitarea și eliberarea autorizațiilor speciale de transport și a actelor pentru coordonarea traseelor pentru mărfurile periculoase au fost complet digitalizate. Agenția Națională Transport Auto susține că prin noua etapă de dezvoltare, companiile și operatorii nu vor mai pierde timp pe la ghișee, dar și vor economisi unele surse.

În prima etapă a implementării s-a renunțat doar la depunerea cererii pe suport de hârtie, însă documentele oricum urmau să fie imprimate și transmise către Administrația de Stat a Drumurilor și Inspectoratul Național de Securitate Publică pentru coordonare, aprobare, semnare olografică, după care scanate și transmise repetat Agenției. 

”La moment, procesul este unul complet digitalizat, începând de la depunerea cererii și până la emiterea actului permisiv în format electronic către solicitant – operatorului de transport rutier rezident sau nerezident. Beneficiarii serviciilor ANTA vor dispune de noi posibilități în utilizarea cabinetului personal din SIA „e-Autorizație Transport” datorită noului modul, care include și notificarea începerii utilizării actului permisiv, fapt ce va conduce la facilitarea procesului de eliberare a documentelor”, se arată într-un comunicat al ANTA.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.