VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aproape 380 de mii de gospodării au solicitat deja compensații pentru căldură. Cererile pot fi depuse până pe 25 noiembrie

Timp de două săptămâni, 379 408 de gospodării au solicitat compensații pentru energie în perioada rece a anului. Doar în ultimele 24 de ore au fost depuse circa 51 mii de cereri  pe platforma gompensatii.gov.md.

În acest sezon rece, doar gospodăriile înregistrate în sistem vor primi compensații la energie. Cererile pot fi depuse până pe 25 noiembrie, pentru a putea beneficia de compensații inclusiv pentru luna noiembrie.

Începând cu întâi noiembrie, consumatorii casnici se pot înscrie în programul „Ajutor la contor” pentru a primi compensații în factură la gaze naturale, energia termică, electrică și pentru combustibili solizi.

Cetățenii care nu au acces la internet sau întâmpină dificultăți în înregistrarea pe platformă, și în acest an vor putea apela la asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate. De asemenea, pentru întrebări legate de procesul de înregistrare va fi disponibil numărul gratuit al centrului de apel 0 8000 5000 (luni-vineri de la 10:00 la 20:00 și sâmbătă de la 10:00 la 16:00).

În acest an, familiile care au ca principală sursă de încălzire lemnele sau cărbunele vor primi o plată monetară de 800 de lei, cu 100 de lei mai mult ca anul trecut. Pentru a beneficia de această plată, beneficiarii trebuie să completeze cererea online sau la asistentul social, indicând că sursa principală de încălzire sunt combustibilii solizi.

Compensații vor fi alocate pentru 7 categorii de vulnerabilitate energetică, în acest an fiind adăugate două noi categorii, primară și extremă.

În anul trecut, aproximativ 895.000 de gospodării au beneficiat de compensații la factură.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.