VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Elevii ar putea sta luni acasă. Ministerul Educației recomandă autorităților locale să examineze posibilitatea suspendării orelor

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) recomandă autorităților publice locale să examineze posibilitatea suspendării procesului educațional în localitățile unde accesul la instituțiile de învățământ este îngreunat sau imposibil.

De asemenea, autoritățile locale sunt îndemnate să verifice suplimentar transportul școlar, inclusiv să apeleze la Inspectoratul General de Poliție pentru a asigura transportarea în siguranță a copiilor.

Ministerul precizează că orarul recuperării orelor va fi decis de organele locale/municipale de specialitate.

MEC menționează că securitatea elevilor și a angajaților din sistemul educațional trebuie să rămână o prioritate în orice condiții.

Totodată, autoritățile anunță că toate serviciile Administraţiei de Stat a Drumurilor sunt mobilizate pentru a oferi suportul necesar. Pe drumurile publice naționale se efectuează lucrări de patrulare, lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului. În proces sunt antrenate 76 de utilaje speciale ale întreprinderilor rutiere SA Drumur. Au fost deja folosite peste 42 de tone de material antiderapant și 37 de tone de sare tehnică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.