VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Elena Glizan şi Serghei Tarnovschi, în fruntea clasamentului mondial

Alți doi sportivi moldoveni se află la începutul acestui an în fruntea clasamentul mondial. Este vorba despre judocanul Denis Vieru și luptătoarea Anastasia Nichita.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, canoista Elena Glizan a început anul 2024 în fotoliu de lider al clasamentul mondial în proba de 1000 de metri. Cu un total de 180 de puncte ea le-a devansat pe Zsofia Kisban din Ungaria, care e pe locul secund cu 164 de puncte și pe Maria Brovkova din Kazahstan, care a încheiat anul 2023 pe locul III cu 160 de puncte.

Elena Glizan se află în fruntea clasamentului și la proba pe distanța de 5000 de metri. Ea ocupă locul II cu 204 puncte, la 58 de puncte de liderul ierarhiei Zsofia Kisban din Ungaria.

Tot pe treapta a doua a clasamentului mondial a început anul 2024 și Serghei Tarnovschi. Medaliatul cu bronz la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska pe distanța 500 de metri se află pe locul secund în această probă cu 254 de puncte.

Trei din cei șapte sportivi calificați până acum la Jocurile Olimpice de la Paris sunt la proba de canoe. E vorba de Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.