VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

DOC/ Spațiile duty-free de la Aeroportul Chișinău, scoase la licitație

Spațiile din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages, popular cunoscute ca Zona Sterilă și Zona duty-free au fost scoase la licitație. Despre aceasta informează Agenția Proprietății Publice.

Potrivit sursei citate, în incinta spațiului ce urmează a fi oferit în chirie, este preconizată desfășurarea activității de comercializare de produse, activitate de alimentație publică și vânzări cu amănuntul a serviciilor și bunurilor specifice utilizatorilor unui aeroport internațional.

Licitația se va desfășura cu respectarea condițiilor de eligibilitate stabilite pentru a asigura un acces nediscriminatoriu al agenților economici ce dispun de experiență internațională și reputație ireproșabilă. Astfel, se mizează pe identificarea celui mai bun agent economic care va contribui la asigurarea unui nivel cât mai înalt a serviciilor prestate călătorilor și la creșterea imaginii de credibilitate a Aeroportului Chișinău”, precizează APP.

Totodată, instituția subliniază că toate actele aferente licitației urmează a fi publicate în timpul apropiat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, unde vor fi incluse detaliile, specificațiile și termenii lotului expus la licitație.

Amintim că regimul duty-free pe teritoriul Republicii Moldova a fost anulat. Inițiativa a fost aprobată la 26 octombrie de Cabinetul de miniștri. Astfel, magazinul amplasat în incinta Aeroportului a activat până la 22 decembrie 2022, iar unitățile comerciale din zonele de ieșire ale frontierei de stat au activat până la 3 septembrie 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.