VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, întrevederi la Davos cu premierul Bulgariei și președintele Poloniei: Suntem hotărâți să desfășurăm mai multe proiecte comune

Premierul Dorin Recean s-a întâlnit la Davos cu omologul său bulgar, Nikolai Denkov, și cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

Potrivit unei note remise presei, oficialii au discutat despre posibilitățile de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale economice.

Premierul Dorin Recean și omologul său din Bulgaria, Nikolai Denkov, au analizat  oportunitățile prin care poate fi consolidată relația bilaterală în domeniul economic și cel al educației. Astfel, oficialii și-au exprimat speranța că extensia Universității „Anghel Kânchev” din Ruse va fi deschisă într-un termen cât mai scurt la Taraclia.

„Noua instituție de învățământ superior va fi atractivă nu doar pentru etnicii bulgari din sudul Republicii Moldova, dar și pentru tinerii din întreaga regiune”, a precizat premierul Dorin Recean, invitându-l, cu această ocazie, la Chișinău pe șeful Executivului de la Sofia.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean i-a confirmat omologului său bulgar că Republica Moldova va continua eforturile de realizare a reformelor și de modernizare a țării după model european. 

La Davos, premierul Dorin Recean i-a mulțumit președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, pentru susținerea parcursului european al țării noastre, dar și al Ucrainei care protejează eroic pacea și securitatea în regiune. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale dintre cele două țări și despre oportunitățile de consolidare a acestora, în contextul în care 81 de companii cu capital polonez deja investesc în Republica Moldova. 

„Ne propunem să dezvoltăm noi legături economice moldo-poloneze. Suntem hotărâți să desfășurăm mai multe proiecte comune în beneficiul cetățenilor din ambele țări”, a transmis șeful Cabinetului de miniștri. 

Republica Moldova și Republica Polonă au încheiat 39 de tratate bilaterale. Polonia se află în top 10 parteneri comerciali ai Republicii Moldova la nivel mondial și ocupă locul 14 în clasamentul principalilor investitori străini în țara noastră.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.