VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Eclipsă totală de soare în America de Nord

Zeci de milioane de oameni, în special din Mexic și Statele Unite, au urmărit o rară eclipsă totală de soare, care a început în Mexic, a traversat SUA şi s-a încheiat în Canada. Fenomenul nu a fost vizibil din Europa, însă el a putut fi urmărit în întreagă lume prin transmia online de NASA, transmite CNN.

Evenimentul a fost vizibil, mai întâi, pe coasta de vest a Mexicului, începând cu ora locală 18.07. Traiectoria a traversat apoi 15 state americane, din Texas până în Maine, înainte de a se încheia în estul Canadei.

După ce a traversat mai multe state, din Texas până în Maine, eclipsa totală s-a încheiat pentru Statele Unite ale Americii. Provincia canadiană Newfoundland este ultimul loc de pe uscat unde se poate vedea eclipsa.

Următoarea eclipsă totală de Soare în lume va fi pe 12 august 2026. Fenomenul se va limita la Groenlanda, Islanda, Spania, Rusia și o mică zonă a Portugaliei. În SUA, următoarea eclipsă totală va avea loc pe 22 august 2044, în Dakota de Nord și de Sud și Montana, plus nordul Canadei.

Amintim, pe teritoriul Republicii Moldova, ultima eclipsă totală de soare ce a putut fi observată a avut loc la 11 august 1999. Atunci, suprafața Soarelui acoperită de Lună alcătuia 93%.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.