VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Echipamente de peste 11 mil. de lei pentru 10 spitale din țară

Echipamente medicale, în valoare de 11,5 milioane de lei, au ajuns în 10 spitale din Republica Moldova. Instituțiile au primit 40 de truse medicale de urgență, 30 de aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, 20 de mese de operație și zece lămpi chirurgicale.

Echipamentele au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul proiectului „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil” al Guvernului Germaniei și Canadei.

Instituțiile beneficiare sunt spitalele raionale din Soroca, Ungheni, Orhei, Hâncești, Edineț, Comrat, Căușeni, Cahul, Anenii Noi și Spitalul Clinic din Bălți.

La fel, au fost livrate kituri cu instrumente chirurgicale, dispozitive pentru imobilizarea fracturilor altor opt spitale republicane, municipale și raionale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.