VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Monedele virtuale, în legalitate

Utilizarea criptomonedelor va fi reglementată, de acum încolo, de legislația națională. Parlamentul a adoptat proiectul care prevede introducerea în legile țării a unor noțiuni noi, precum „monedă virtuală” și „furnizor de servicii privind monedele virtuale”.

Potrivit parlamentarilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale cu scopul spălării banilor și finanțării terorismului.

Proiectul de lege a fost elaborat în baza recomandărilor Comitetului ”Moneyval” al Consiliului Europei și transpune o serie de directive europene din domeniu.

Până la această reglementare, periodic, Banca Națională atenționa asupra riscurilor privind utilizarea pe piața internațională și pe cea a serviciilor de plată din Moldova a monedelor virtuale, precum Bitcoin sau Litecoin.

Printre riscurile enunțate de BNM pentru sistemul financiar se numără spălările de bani și cele referitoare la infracțiunile financiare, cum ar fi utilizarea monedelor virtuale pentru comerț cu bunuri interzise.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.