VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dunărea a ieșit din albie și a inundat mai multe localități din sudul Bavariei, Germania

Nivelul apei pe Dunăre e de două ori mai mare decât în mod normal în orașul german Passau și fluviul și-a revărsat apele pe străzi. Situația inundațiilor în Passau este dramatică, așa cum arată fotografiile făcute pe 4 iunie în orașul german de pe malul Dunării. Orașul vechi a fost în mare parte închis circulației auto, încă de luni, relatează Bild.

„Nivelurile Passau/Donau și Passau Ilzstadt/Donau continuă să crească și vor atinge apogeul marți după-amiază. Cel mai înalt nivel al apei la ecartamentul Passau/Dunăre este estimat în prezent la aproximativ 9,90 m”, a fost prognoza Serviciului de Informații asupra Inundațiilor din Bavaria.

Nivelul apei de pe Dunăre la Passau a depășit marcajul de nouă metri, marți dimineață. Nivelul era de 9,62 metri la ora 8 a.m., cu tendință de ușoară creștere. În mod normal, nivelul Dunării este în jur de 4,50 metri în această perioadă a anului. Locuitorii și-au protejat casele cu saci de nisip, iar salvatorii sunt în mișcare, în bărci. Primarul Jürgen Dupper a avertizat despre pericole și coordonează acțiunile de protejare a oamenilor. Serviciul de Informații asupra Inundațiilor din Bavaria se așteaptă ca Dunărea în aval de Regensburg să transporte o cantitate de apă similară cu cea din timpul inundației din 2002. La acel moment, nivelul era puțin peste 10 metri.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.