VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dumitru Alaiba: O treime din capitolele de negociere cu UE sunt despre economie și digitalizare

O treime din cele 35 de capitole de negociere cu UE sunt despre economie și digitalizare. O spune ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Generația noastră are șansa unică acum să facă schimbări istorice pentru Republica Moldova. În procesul de integrare europeană, putem modernizara economia și implementa reforme atât de necesare. Este un drum complex, dar esențial pentru dezvoltarea și prosperitatea țării noastre. Republica Moldova trebuie să implementeze legislația și standardele UE în domeniile legate de toate cele 35 capitole de negociere.

Din acestea, 1/3 țin de domeniul economic: Criteriul Economic; Capitolul 1 – Libera circulație a mărfurilor; Capitolul 3 – Dreptul de stabilire și libertatea de a presta servicii; Capitolul 6 – Dreptul societăților comerciale; Capitolul 8 – Politica în domeniul concurenței, Capitolul 10 – Societatea informațională și mass-media; Capitolul 20 – Întreprinderi și politica industrială; Capitolul 28 – Protecția consumatorilor și a sănătății; Capitolul 30 – Relații externe.

Pe lângă acestea, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova coordonează activitatea clusterului numărului 2 ,,Piața internă””, a scris ministrul.

Totodată, Dumitru Alaiba a subliniat că echipa Ministerului Economiei va munci asiduu pentru a accelera procesul de armonizare a legislației și implementarea standardelor UE.

Aderarea la Uniunea Europeană nu este doar despre reguli și legislație, ci despre oportunități și dreptul fiecăruia la o viață mai bună și prosperă. Nu este o muncă de o zi sau două. Alături de colegii mei vom munci cot la cot pentru a accelera procesul de armonizare a legislației și implementarea standardelor UE. Vom construi împreună Moldova Europeană”, a mai scris Dumitru Alaiba.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.