VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

20 de milioane de lei, alocate pentru construcția și amenajarea creşelor publice: Primăriile, îndemnate să participe la concurs

Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru construcția și/sau amenajarea creșelor și dotarea acestora cu echipament, utilaje sau mobilier. Concursul a fost lansat astăzi, iar primăriile sunt îndemnate să aplice.

Potrivit ministrului muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, principalele condiții și detalii sunt:

  • Valoarea maximă acoperită de către guvern este de 1,5 milioane de lei pentru proiect. Suplimentar, primăriile pot contribui cu maxim 15% din suma solicitată;
  • Perioada de depunere a dosarelor este 1 iulie 2024 – 30 iulie 2024;
  • Instituția care va implementa proiectul este Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL);
  • Perioada de implementare a proiectelor este până la finalul anului 2024;
  • La acest apel pot depune dosarul primăriile cu mai mult de 5.000 de locuitori;

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, anul trecut, în R. Moldova au fost construite 20 de creșe și au fost reabilitate peste 90 de grădinițe. Astfel, peste 12.000 de copii se bucură de condiții mai bune.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.