VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dumitru Alaiba: Am semnat cu Amazon. Sunt sigur că vom avea o colaborare frumoasă

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, împreună cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, au semnat un Memorandum de Înțelegere cu Amazon Web Services (AWS). Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare de ministrul Dumitru Alaiba.

Am semnat cu Amazon! Semnarea acestui acord reprezintă un nou pas pentru țara noastră spre transformarea digitală la care tindem. Republica Moldova trebuie să devină o țară prietenoasă și deschisă pentru investiții, atât locale, cât și străine. Eforturile noastre sunt îndreptate spre digitalizarea serviciilor și dezvoltarea infrastructurii cibernetice, asigurând un spațiu digital de încredere pentru cetățeni și mediul de afaceri. Sunt sigur că vom avea o colaborare frumoasă și plină de realizări atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova. Vrem să avem un nivel ridicat de securitate cibernetică și suntem hotărâți să depunem toate eforturile pentru a realiza acest scop”, a scris Alaiba.

Potrivit lui Alaiba, guvernele de la Chișinău și București, cu sprijinul Amazon Web Services (AWS), vor lucra împreună pentru a valorifica expertiza globală și soluțiile digitale ale AWS. Acest lucru va ajuta la facilitarea dezvoltării inițiativelor comune ale României și Republicii Moldova legate de transformarea digitală a celor două state și creșterea nivelului de securitate cibernetică.

Ne angajăm să integrăm și să dezvoltăm în continuare infrastructurile noastre în cloud computing și soluții digitale, lucrând îndeaproape pentru transformarea digitală a guvernelor și societăților noastre. Și nu este vorba doar de administrare, ci de siguranța și prosperitatea cetățenilor noștri, a fiecăruia dintre noi”, a remarcat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul României, Sebastian Burduja.

Această cooperare va sprijini eforturile ministeriale în domeniul transformării digitale și al utilizării serviciilor cloud, precum și noilor tehnologii în sectorul public și privat din România și Republica Moldova.

„Suntem bucuroși să sprijinim Guvernele Republicii Moldova și România în eforturile lor de a accelera adoptarea cloud-ului și a noilor tehnologii de către sectorul public și privat. Salutăm cooperarea bilaterală puternică la care cele două guverne s-au angajat în domeniul tehnologiilor digitale. Acest lucru va fi crucial pentru stimularea inovației și susținerea creșterii economice, sporind în același timp securitatea și reziliența în regiune”, a declarat Liam Maxwell, Director AWS pentru transformare guvernamentală.

Prezent la eveniment, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, a salutat semnarea memorandumului, remarcând eforturile Guvernului Republicii Moldova de consolidare a rezilienței la amenințările de securitate cibernetică și de creștere economică.

„Statele Unite susțin cu fermitate activitatea Guvernului Moldovei de a întări reziliența la amenințările cibernetice crescute și eforturile sale de a stimula creșterea economică. Semnarea acestui memorandum de înțelegere revoluționar între AWS și Guvernele Moldovei și României este un exemplu minunat al acestor eforturi și al potențialului pentru investițiile private din SUA aici”, a notat  ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.