VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dovezi audio/ Șase angajați ai INSP, reținuți de CNA: Cereau de la șoferi mită de până la 700 de euro pentru a nu-i documenta

Șase polițiști din cadrul Direcției de Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au fost reținuți, în această dimineață, în urma a 23 de percheziții desfășurate de CNA, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI și Procuratura municipiului Bălți.

Potrivit CNA, în perioada lunii septembrie 2023 până în prezent, angajații Direcției de Patrulare Nord ar fi pretins și primit mijloace bănești, în sume ce variau între 200 de lei și 700 de euro, de la persoanele care încălcau regulamentul circulației rutiere pentru a nu le aplica sancțiunile prevăzute de lege.

Investigațiile au pornit de la cazul unui bărbat care, fiind oprit de agenții de circulație, ar fi fost condiționat să achite 600 de euro pentru a nu fi documentat pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În continuare, ofițerii CNA au documentat mai multe cazuri de pretindere de bani de la șoferi pentru nesancționarea acestora pentru depășirea limitei de viteză. Astfel, în schimbul unor mijloace financiare necuvenite, angajații INSP radiau de pe cardul de memorie SD al aparatului „TruCAM” înregistrările foto/video stocate privind încălcările fixate”, anunță CNA.

Totodată, CNA subliniază că astăzi au fost desfășurate 23 de percheziții în automobilele de serviciu și personale ale angajaților INSP, la sediul Serviciului Patrulare Soroca și Florești, precum și la domiciliile persoanelor implicate în comiterea infracțiunilor menționate.  

În cadrul perchezițiilor la domiciliile bănuiților au fost ridicate mijloace financiare în monedă națională și valută ( 80 de mii de lei, peste 100 de mii de euro, 3500 de hrivne și 3000 de ruble). De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, un aparat Drager, un TruCam, registre, procese-verbale și înscrisuri de ciornă.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator. Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.