VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comuna Stăuceni ar putea deveni oraș, fiind al șaptelea la număr din mun. Chișinău  

Comuna Stăuceni ar putea deveni al șaptelea oraș din componența municipiului Chișinău. Primarul localității, Alexandru Vornicu, a anunțat inițierea procedurilor pentru organizarea unui referendum local, având ca obiectiv acordarea statutului de oraș localității. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, alesul a subliniat că Stăuceni îndeplinește deja toate criteriile necesare pentru a deveni oraș și este recunoscut la nivel național ca o localitate în plină dezvoltare.

„Propun să inițiem și să parcurgem împreună această procedură de schimbare a statutului localității din sat în oraș. Avem forță, dorință și capacitate să fim într-o continuă dezvoltare” a declarat primarul localității, citat de ziua.md. 

În contextul începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, primarul a subliniat că statutul de oraș aduce oportunități semnificativ mai mari, comparativ cu localitățile rurale. În plus, edilul susține că statutul de oraș va impulsiona atractivitatea comunității pentru afaceri, va permite crearea mai multor rute de transport local și va crește valoarea proprietății private. Primarul a spus că acest statut va permite construcția în Stăuceni a unei policlinici orășenești, deoarece legislația prevede pentru orașe un număr dublu de unități de medici per cap de locuitori. 

Dacă majoritatea localnicilor vor vota pentru schimbarea statutului comunei Stăuceni în oraș, atunci localitatea ar putea deveni al 67-lea oraș din Republica Moldova. Cea mai recentă decizie de obținere a statutului de oraș de către o comună din Republica Moldova a fost în cazul satului Tvardița din raionul Taraclia, care în 2013 a devenit oraș. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.