VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două persoane au suferit arsuri în urma unor deflagrații provocate de scurgeri de gaz

O tânără de 27 de ani din Trușeni, mun. Chișinău, a suferit arsuri la mâini, după ce în bucătăria casei a avut loc o mică deflagrație provocată de o scurgere a unui aragaz defect. Tânăra a fost preluată de o echipă de medici și transportată la spital pentru îngrijiri.

Un alt caz a avut loc în satul Sălcuța din raionul Căușeni, acolo unde s-a produs o deflagrație din cauza unui furtun defect conectat de la butelia de gaz la aragaz. În urma accidentului, care a avut loc într-o bucătărie de vară a gospodăriei, o femeie în vârstă de 78 de ani a suferit arsuri la mâini și la față de gradul I și II. Persoana a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul raional din Căușeni. Ambele cazuri au avut loc ieri după-amiază.

Două persoane au suferit arsuri termice în timpul deflagrațiilor produse în urma scurgerii de gaz. Primul caz a avut loc în după amiaza zilei de 29 august într-o gospodărie din comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Aici, o tânără în vârstă de 27 ani s-a ales cu arsuri termice pe suprafața membrelor superioare, în urma scurgerii de gaz de la aragazul defect. Persoana fost preluată de echipajul de medici și transportată la spital pentru îngrijiri de rigoare. În urma deflagrației, incendiu în locuință nu s-a produs.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să păstreze buteliile de gaz în exteriorul locuințelor, să alimenteze astfel de utilaje doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum și să verifice sistematic instalațiile conectate la gaze și utilizate în case și gospodării. Totodată, în cazul depistării unor defecțiuni la instalațiile conectate la gaze, cetățenii sunt rugați să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru înlăturarea acestora.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.